Wat je niet mag missen tijdens een weekend Valencia

Valencia is de perfecte stad voor een leuke citytrip en daarnaast kan je ook nog eens naar het strand. Ideaal toch? Ja maar, Barcelona heeft dit ook hoor ik je zeggen. Dat klopt! Maar het leuke aan Valencia is dat het veel minder toeristisch is, waardoor er een bijzonder leuke sfeer hangt. Wij zijn al verliefd geworden op Valencia en ik denk dat jij dat ook snel zal worden.

Om jou de optimale beleving in Valencia te bieden hebben wij in deze blog onze must do’s voor een weekend Valencia opgeschreven. Laat je inspireren voor jou perfecte weekend Valencia.

Vrijdag

De eerste dag staat voor ons vaak in het teken van rustig opstarten. Slenter lekker door de straatjes van de wijken Canovas en Ruzafa, geniet van de prachtige Art Nouveau architectuur en neem een koffie met warme churros bij El Contraste. Hier worden de churros volgens oma’s recept bereid. Wandel ook even de Mercat Ruzafa binnen, dit is een dagelijkse versmarkt, je kijkt er je ogen uit.

Wist je trouwens dat de Spanjaarden tussen de middag warm eten en in de avond vaak genoegen nemen met wat stokbrood of Spaanse tapas?  Als je dit eens wil proberen, eet dan tussen de middag Paella met konijn want dat is de Valenciaanse specialiteit. Na de lunch gaan veel winkeltjes dicht en is het heel stil op straat, de siësta duurt tot ongeveer vijf uur. Daarna barst het Spaanse leven weer los. Op de pleintjes in Ruzafa (heel dicht bij je appartement) vind je tal van restaurants en cafés ons favoriete terras is bij het Comic Café, hier heb je lekkere Gin Tonic. In de avond eet je een lichte snack, bijvoorbeeld de bekende Pinchos bij Sagardi. Echt alles op de kaart is hier lekker, neem plek op het terras en geniet van het heerlijke eten.

Zaterdag

Heb je al eens gehoord van Bluebell Coffee? Dit is een heerlijk ontbijt tentje middenin Ruzafa op 5 minuten lopen van je appartement. De koffiebonen die gebruikt worden voor jou koffie, roosteren ze zelf in het restaurant. Vergeet niet even door te lopen naar achteren, daar vind je een knusse binnentuin.

Overdag is het leuk om te fietsen door Valencia. Begin eens bij het Turia park. Dit park is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier Turia. Het is er super levendig, je ziet er hardlopers, wandelaars, fietsers, spelende kinderen, skaters en nog veel meer. Het is ook leuk om hier te picknicken, dit kun je het beste doen bij Ciutat de les Arts i les Ciències oftewel de Stad van de Kunst en Wetenschap.

Fiets vanuit het park richting het strand en eindig bij de Valenciaanse haven. Mocht je al weer honger hebben dan is het leuk om wat te eten bij Marina Beach Club. Deze hippe beach club is pas anderhalf jaar geleden geopend en helemaal ontworpen door jonge lokale architecten. De club is gebouwd door lokale aannemers met materiaal uit de omgeving.  Je hebt hier heerlijke sushi maar ook verschillende Spaanse gerechten.

Zondag

Het is toch wel zonde dat je nog maar één dag hebt om te ontbijten in Valencia. Ruzafa heeft zoveel leuke ontbijttentjes, als je dan echt moet kiezen ga dan voor La Mas Bonita. Hier heb je een verrukkelijke carrot cake, dat mag best op zondag ;).

Op zondag kan je gewoon shoppen in Valencia maar wil je nog wat architectuur en kunst zien maak dan eens een wandeling door de oude binnenstad via Plaza Reina richting de wijk El Carmen. Hier vind je ook bijzonder mooie street art. Eindig je weekend Valencia op het plein midden in Valencia : Plaza Virgen. Dit plein is altijd levendig en zit vol met leuke terrasjes. De ideale afsluiter voor een weekend Valencia.

 

Heb jij er al zin in? Wij wel, Valencia verveelt nooit. Wil je weten of er nog een boutique appartement vrij is in het weekend dat jij wil gaan? Stuur dan even een mailtje naar heidi.casavalencia@gmail.com of bel ons op 06-21473900

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *