Valencia met het gezin

Valencia is een stad voor jong en oud. Het is de plek voor zonnebaders, wandelaars, cultuursnuivers, natuurliefhebbers en ook voor gezinnen met kinderen. Maar wat moet je dan doen als je met het hele gezin naar Valencia gaat? Wij hebben speciaal voor gezinnen een lijst opgesteld met 8 dingen die leuk zijn om te doen met kinderen in Valencia.

 1. Huur een fiets met het gezin:

  Fietsen is verassend genoeg erg veilig in Valencia! Zo mag er in het park niet harder worden gefietst dan 15 km per uur en is er 120km aan fietspaden door de stad. Kinderen tot 16 jaar moeten verplicht een helm dragen op de fiets.

 2. Bezoek het Turia park:

  Het park is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier Turia. Het 9 km lange park draagt de naam:  Jardines del Turia. In het park vind je hardlopers, wandelaars, yogalessen, fietsers, mensen die picknicken en jawel ook heel veel kinderen. Op verschillende plekken in het park zijn er ook speeltuinen en fitnesstoestellen te vinden.

 3. Ga picknicken in het park:

  Om even tot rust te komen kan je heerlijk picknicken in het park. Haal bij de Mercat Central een stokbrood en wat verse Spaanse delicatessen om het extra leuk te maken. Wist je al dat er bij Casa Segunda een super hippe picknicktas voor je klaar ligt?

 4. Huur een waterfiets:

  Helemaal aan het einde van het Turia park ligt Cabecera-park. Hier kun je een waterfiets huren in de vorm van een zwaan, super leuk!

 5. Bezoek het Bioparc:

  Het Bioparc is niet zomaar een dierentuin, je hebt er het gevoel alsof je heel dicht bij de dieren bent. Vergelijk het maar met de Apenheul in Apeldoorn. In het Madagasker gedeelte lopen en hangen de dieren zelfs vrij rond. 

 6. Bezoek Oceanogràfic: 

  Dit is het grootste aquarium van Europa. Je kan hier zelfs dolfijnen leren trainen. Tip: Ga lunchen in het onderwaterrestaurant, een bijzondere ervaring.

 7. Neem een kijkje in het stadion van FC Valencia:

  Het stadion ligt op ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf het appartement. Het is vooral leuk voor de kleine voetballiefhebbers om eens binnen te kijken. Daarbij zijn kinderen tot vijf jaar gratis.

 8. Bezoek park Gulliver:

  Dit gedeelte van het park ligt ter hoogte van Ruzafa richting het einde van het Turia park. In dit gedeelte is er een speeltuin met glijbanen en een skatepark te vinden. De speeltuin is open van 10 uur s’ochtends tot 8 uur s’avonds.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen die je kunt doen in Valencia. Zo vind je in de wijk El Carmen fantastische street art en zijn er natuurlijk ook nog de toeristische plekken als de Ciutat de les Arts i les Ciències oftewel de City of Arts and Sciences. Zowel de kinderen als jij zelf zullen zich dus uitstekend vermaken.

Wil jij graag met het gezin naar Valencia? Kijk dan even op onze Beschikbaarheid en Tarieven pagina voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *